MR. S. AYTEMUR

Over mij

Voordat ik aan mijn rechtenstudie begon, heb ik in 2004 eerst de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik reeds in diverse rechtsgebieden kennis opgedaan. De meerwaarde van deze opleiding is dat ik mijn communicatieve en methodische vaardigheden kon ontwikkelen.

Nadat ik mijn master strafrecht aan de Universiteit Utrecht in 2007 had voltooid, ben ik in dienst getreden bij het gerechtshof Amsterdam. Aldaar heb ik, als griffier, de vijfde meervoudige strafkamer juridisch ondersteund. Deze strafkamer hield zich bezig met megastrafzaken, uiteenlopend van grote drugsonderzoeken tot vermogensmisdrijven, gepleegd door criminele organisaties. De periode bij het hof Amsterdam was voor mij zeer waardevol, omdat ik daar ruime ervaring heb kunnen opbouwen in het beoordelen van omvangrijke strafdossiers en het schrijven van rechterlijke uitspraken. Dankzij mijn werkervaring bij het hof weet ik hoe rechters denken. Ik weet wat zij van belang achten in een strafzaak en in een pleidooi en hoe zij tot hun uitspraken komen. Dit komt mij goed van pas bij mijn huidige werk als advocaat.

De advocatuur

In 2011 heb ik, met heel veel gedrevenheid, de overstap gemaakt naar de advocatuur. Deze overstap was voor mij een gerichte en bewuste keuze; niet alleen vanuit een grote passie voor de advocatuur, maar vooral vanuit de opvatting dat een verdachte, als zwakste subject in het strafproces, de best mogelijke rechtsbijstand behoort te krijgen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat goede rechtsbijstand onontbeerlijk is en ik zet mij daar iedere dag opnieuw voor in. Sinds de invoering van de Europese Richtlijn Minimumnormen Slachtoffers, sta ik overigens ook slachtoffers bij in strafzaken. Dat doe ik met dezelfde drive en passie. Ik merk dat ik beide kanten van de medaille goed kan zien, hetgeen mij goed van pas komt in mijn zaken. Het brengt mij dat ik vooruit kan denken, nog voordat bepaalde stappen door de tegenpartij zijn gezet.

In 2016 heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen onder de naam 020 Advocatuur en ik merk dat dit mij nog veel meer plezier geeft.

Naast mijn werk als advocaat heb ik columns voor het jeugdblad Jeugd en Co geschreven en meegewerkt aan het boek Jeugdige delinquenten.

Voorts ben ik lid van Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten (NVJSA) en spreek ik vloeiend Engels en Turks.

Contact opnemen

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het onderstaande formulier of bel mij op 06-33649758.