MR. S. AYTEMUR

Mijn opleidingingen en vorige werkzaamheden

Voordat ik aan mijn rechtenstudie begon, heb ik in 2004 de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik reeds in diverse rechtsgebieden kennis opgedaan. De meerwaarde van deze opleiding was ook dat ik mijn methodische vaardigheden kon ontwikkelen, zoals het voeren van interculturele gesprekken en slecht nieuws gesprekken.

Naast mijn rechtenstudie, die ik aan het Willem Pompe Instituut heb gevolgd, werkte ik bij FNV Bondgenoten. Daar heb ik de nodige ervaring in het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht opgedaan. Desondanks heb ik in mijn laatste studiejaar gekozen voor de masteropleiding Strafrecht, omdat ik dat net een tikkeltje spannender vond.

Nadat ik mijn master strafrecht aan de Universiteit Utrecht in 2007 had voltooid, ben ik in dienst getreden bij het gerechtshof Amsterdam. Aldaar heb ik, als griffier, de vijfde meervoudige strafkamer juridisch ondersteund. Deze strafkamer hield zich bezig met megastrafzaken, uiteenlopend van grote drugsonderzoeken tot vermogensmisdrijven. De periode bij het hof Amsterdam was zeer waardevol, omdat ik daar ruime ervaring heb kunnen opbouwen in het beoordelen van omvangrijke strafdossiers en het schrijven van rechterlijke uitspraken. Dankzij mijn werkervaring bij het hof weet ik hoe rechters denken, wat zij van belang achten in een strafzaak en in een pleidooi en hoe zij tot hun uitspraken komen. Dit komt mij goed van pas bij mijn huidige werk als advocaat.

De advocatuur

In 2011 heb ik, met heel veel gedrevenheid, de overstap gemaakt naar de advocatuur. Deze overstap was voor mij een gerichte en bewuste keuze; niet alleen vanuit een grote passie voor de advocatuur, maar vooral vanuit de opvatting dat een verdachte, als zwakste subject in het strafproces, de best mogelijke rechtsbijstand behoort te krijgen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat goede rechtsbijstand onontbeerlijk is en ik zet mij daar iedere dag opnieuw voor in. Sinds de invoering van de Europese Richtlijn Minimumnormen Slachtoffers, sta ik overigens ook slachtoffers bij in strafzaken. Dat doe ik met dezelfde drive en passie.

In 2016 heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen onder de naam 020 Advocatuur en ik merk dat dit mij nog veel meer plezier geeft.

Naast mijn werk als advocaat ben ik bestuurslid bij de vereniging Business and Professional Women (BPW). Tevens heb ik columns voor het jeugdblad Jeugd en Co geschreven en meegewerkt aan het boek Jeugdige delinquenten.

Voorts ben ik lid van Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten (NVJSA) en spreek ik vloeiend Engels en Turks.

Contact opnemen

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het onderstaande formulier of bel mij op 06-33649758.